Holland Country Radio   

ALBUM OF THE MONTH:

CODY JOHNSON -

Ain't nothin'to it

Daily at: 3.05, 9.40, 13.50,

17.50 and 22.40 

_________________________

More new releases:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 


Betreffende deze website

Deze website is gemaakt met het programma Mini-Kors.
Mini-Kors is een programma van
Kors-Soft - www.kors-soft.nl

                                                           PERSBERICHT


                           
Amerikaanse ode met Nederlandse ‘roots’ aan icoon van de jaren zeventig:
JOHN DENVER, THE TRIBUTE
van JOHN ADAMS BAND langs twaalf theaters

Midden jaren zeventig was de Amerikaanse folkzanger John Denver (1943-1997) de bestverkopende soloartiest ter wereld. Zijn hits werden klassiekers in het Amerikaanse songbook, zoals
Take me home country roads, Annie’s Song (You fill up my senses..), Thank God I’m a country boy en Calypso. De beste John Denver-tribute is wellicht die van de John Adams Band uit Colorado. Van 22 maart t/m 2 april 2019 brengen deze Amerikanen met Nederlandse roots de bijzondere theatertournee John Denver, The Tribute in twaalf Nederlandse theaters.

John Denver was 53 toen hij verongelukte in Californi? in 1997 als piloot van het experimentele priv?vliegtuigje dat hij net had gekocht. De Amerikaanse folkzanger had op dat moment wereldwijd tientallen miljoenen platen verkocht, in het jaar 1974 zelfs meer dan iedere andere soloartiest in de wereld. Anno 2019 staan nog steeds zes van zijn hits in de Top 2000. John Denver zou op 31 december 75 jaar geworden zijn, aanleiding voor de bijzondere tribute langs twaalf theaters van de John Adams Band van 22 maart t/m 2 april in Nederland.
John Adams is een geboren Nederlander die in 2000 naar Colorado ge?migreerde. In 1988 won hij als Jos van den Brom met John Denvers Leaving on a Jet Plane de KRO’s Soundmixshow. John Denver, The Tribute is Adams’ eerste concerttournee in Nederland met zijn Amerikaanse band. De John Adams Band treedt veelvuldig op in Amerika en brengt een kwalitatief hoogstaande muzikale show. Natuurlijk komen Denvers bekende wereldhits voorbij als Rocky Mountain High, Annie’s Song, Sunshine on my Shoulders, Thank God I’m a country boy, Take me home Country Roads, Calypso en Perhaps Love. Maar ook minder bekende juweeltjes uit het songbook van John Denver staan op het repertoire.
John Adams vertelt tijdens de show over leven en werk van Denver en legt uit waarom de muziek van zijn idool hem al sinds 1972 fascineert. Typerend voor Adams is dat hij - in tegenstelling tot veel andere tribute-artiesten - niet op zijn idool probeert te lijken. Wel wil hij de muziek zo authentiek en oorspronkelijk mogelijk brengen zoals Denver die live bracht. Hij bespeelt dezelfde gitaren en kiest voor dezelfde instrumenten in de band. De sound van de John Adams Band komt als gevolg hiervan bijzonder dicht bij met name de originele live-uitvoeringen. Zoals John Adams zelf zegt: ‘Wij brengen een ode aan John Denvers muziek, maar ik ben geen impersonator.’

John Adams werd op 30 december 1958 in Utrecht geboren als Jos van den Brom. Toen hij 11 jaar oud was, kreeg hij een gitaar van zijn neef, sindsdien is hij actief in de muziek. In 1972 werd Take me home, country roads van John Denver een wereldhit. John Adams raakte direct toegewijd aan de muziek van John Denver, die hij in 1977 in Amsterdam voor het eerst zag optreden.
In 1988 won Jos van den Brom KRO’s Soundmixshow van Henny Huisman, met Leaving on a jetplane van John Denver. Bij deze oerversie van The Voice braken veel Nederlandse artiesten door, zoals Gerard Joling (1985), Marco Borsato (1990) en Glennis Grace (1994). Het was de eerste keer in een tv-show dat het publiek telefonisch mocht stemmen over de winnaar. Meer dan zes miljoen Nederlanders zagen Jos winnen, terwijl door het massale bellen van meer dan 1 miljoen kijkers het Nederlandse telefoonsysteem vastliep, sindsdien bekend als het ‘Henny Huisman effect’.
Een paar maanden later, in mei 1988, verraste Huisman John Adams met een ontmoeting met zijn idool bij de Surprise Show. In duet zongen Denver en Adams live op televisie Whispering Jesse.
In 2000, drie jaar nadat John Denver op 53-jarige leeftijd was verongelukt, emigreerde Jos van den Brom als John Adams naar Denvers thuisstaat Colorado. Sindsdien treedt hij daar met zijn eigen band op als succesvolle tribute-artiest. Een van Adams’ hoogtepunten was een grote show die hij samen met zijn band in 2012 gaf in Red Rocks Amphitheatre bij de stad Denver, waar John Denver zelf in juni 1974 als eerste artiest ooit vier uitverkochte concerten op rij gaf.

John Adams Band
De John Adams Band bestaat uit John Adams (6- en 12-snarige gitaar), Amanda Adams (viool), Ron Jolly (piano/keyboards), Robb Heskett (drum en percussie), Steve Wilson (elektrische bas en upright bas), Jeff Ingram (dwarsfluit, alt-blokfluit, sopraan saxofoon, penny whistle, percussie) en Randy Utterback (mandoline, dobro, lead guitar, viool).

Productie
ProActs.nl i.s.m. CMS Productions

Tourschema Nederland, John Adams Band - John Denver, The Tribute 2019

vrijdag 22 maart, 20.15 uur              Stadsgehoorzaal, Kampen
zaterdag 23 maart, 20.15 uur           Munttheater, Weert
zondag 24 maart, 11.00 uur             De Doelen, Rotterdam (Zondagochtendconcert)
zondag 24 maart, 20.15 uur             Theaters aan Zee, Zierikzee

dinsdag 26 maart, 20.15 uur            Cool Kunst en Cultuur, Heerhugowaard
woensdag 27 maart, 20.15 uur         Ledeltheater, Oostburg
donderdag 28 maart, 20.00 uur        Deventer Schouwburg, Deventer
vrijdag 29 maart, 20.15 uur              De Lievekamp, Oss
zaterdag 30 maart, 20.15 uur           Theater De Klinker, Winschoten
zondag 31 maart, 15.00 uur             Theater De Purmaryn, Purmerend
maandag 1 april, 20.15 uur               Isala Theater, Capelle aan den IJssel
dinsdag 2 april, 20.15 uur                 Theater De Kampanje, Den Helder

 


 

Home    Links    Contact    Programming    Events            Powered by «Mini-Kors»